Veiligheid siliconenwalsen

Siliconenwalsen kunnen gevaarlijke machines zijn om mee te werken.
Om het werken met de machines toch zo veilig mogelijk te maken rusten wij ze uit met een veiligheidsvoorziening.
Momenteel hebben wij drie soorten voorzieningen beschikbaar.
Draadschakelaar
Standaard monteren wij op onze elektrisch aangedreven machines een veiligheidsdraad voor de inloopopening van de walsrollen.

Draadschakelaar

De stop-draad voor de inloopopening van de walsrollen heeft enkele voordelen ten opzichte van het compleet gesloten systeem. Zo blijft eenvoudig werken mogelijk doordat er veel bewegingsvrijheid is.

Als de draad aangeraakt wordt stopt de machine met draaien. Om vervolgens verder te kunnen werken dienen eerst alle besturingsfuncties los te worden gelaten. Na het loslaten van alle knoppen kan de machine weer gestart worden door bijvoorbeeld het voetpedaal vooruit of achteruit te gebruiken. Bij draadbreuk of sabotage zal de machine niet meer functioneren.

De stop-draad monteren wij standaard op de elektrisch aangedreven siliconenwalsen MW-10, MW-20 en MW20-HV.

Volledige afscherming

Door plaatsing van dit systeem is de volledige inloopopening van de machine afgeschermd.

Door bediening van het voetpedaal is het mogelijk de afscherming een paar seconden te openen. Als de afscherming geopend is zal de machine op een zeer laag toerental blijven draaien. Dit toerental is voldoende om het te mengen materiaal in de machine aan te nemen. Als het voetpedaal losgelaten wordt zal de afscherming sluiten en is het mogelijk de machine weer op een bedrijfssnelheid te gebruiken.

Aan de achterzijde van de machine wordt voor de inloopopening van de rollen een draaibaar scherm geplaatst. Achteruit draaien met de machine zal alleen werken indien dit scherm omhoog (voor de inloopopening) gedraaid staat. Bij vooruit draaien kan het scherm naar benden geplaatst zijn waardoor de machine aan de achterzijde nog steeds volledig toegankelijk is.

Voor dit systeem is een persluchtaansluiting vereist.

De siliconenwals type MW-10, MW-20- en MW-20 HV zijn, tegen meerprijs, uit te rusten met dit systeem.

Volledige aflsuiting
Gesloten toestand
Volledige aflsuiting
Open toestand

MW-10 BRDS veiligheidssysteem

Wij hebben dit systeem speciaal ontwikkeld voor de siliconenwals type MW-10.

Bij dit systeem hebben wij een rode handle/balk onder de onderste rol geplaatst. Deze balk is gemonteerd aan een systeem waarmee de druk van de onderste rol kan worden weggenomen en waarmee tevens de noodstop wordt bediend.

MW-10 BRDS systeem
Veiligheidssysteem speciaal ontwikkeld voor onze siliconenwals MW-10